joi, 25 februarie 2010

Wazaaaaaaaaaap?


"Buna! Ce faci?"

Urasc intrebarea asta - si e inevitabila. Asa iti incepi conversatia. E atat de stresant de comuna incat ti-a intrat ca automatism in vocabular. La randul meu, pe cat de mult o urasc, pe atat de des o folosesc. Nerostita e ca si cum s-ar transforma untr-un nod gigantic in gat al carui scop suprem este asfixierea celui care-l tine "prizonier".
Ce sa fac? Nimic nou. Evident ca stii asta. Si eu stiu acelasi lucru despre tine. Totusi.. ne intrebam unul pe celalalt fara sa mai ascultam raspunsul.
...si mint:
"Bine. Tu ce faci?"
Predictibil. Acelasi lucru l-am facut ieri. La fel voi face maine cand ma vei intreba din nou.

Daca toti facem bine, atunci de ce inca mor copiii de foame in timp ce producem armament? De ce ne roade problema incalzirii globale in timp ce privim nepasatori la gunoaiele din jur? Nu candidez pentru Miss Univers, asa ca voi lasa pledoaria despre pacea mondiala si raiul pe pamant pentru o eventuala ocazie viitoare. Te-ai prins oricum ce-am vrut sa punctez.

Daca ar fi sa raspund sincer, mi-ar lua o viata intreaga sa descriu miscarea muschilor faciali, sa-ti explic conexiunile facute de neuronii mei (surprinzator, am mai multi!), sa-ti povestesc despre toate clipele petrecute dinainte sa ridic receporul si sa ma astept sa tii minte.
Ce sa fac?
"Bine. Tu?"

miercuri, 24 februarie 2010

LOVEly Day


Teoretic, nu ar trebui sa existe o zi anume in care sa se sarbatoreasca dragostea. Practic, exista. Noi romanii suntem mai cu mot decat restul omenirii si avem doua asemenea zile - ca ne place sa "imprumutam".

Pentru cel putin una dintre ele ma bucur ca exista. DA! Ma bucur ca s-a gandit cineva sa "inventeze" Dragobetele.

Va bateti cu caramida in piept ca nu e nevoie de o zi speciala a iubirii si ca va dezgusta consumerismul degenerat la cote insuportabile.
Pai bine, distinse domn, dar cand a fost ultima data cand i-ai facut iubitei tale o surpriza placuta (asta in cazul in care exista Ea, nu stai toata ziua sa freci menta pe playstation visand cu ochii umezi de vitel la poarta noua ca vei fi un "hecar" invidiat de dujamii care este)? "Pai cum - ce nevoie are femeia de mizilicurile astea?"
Iar tu, onorabila, cand a fost ultima data cand i-ai facut Lui o surpriza placuta fara sa-i ceri nimic in schimb? "Pai cum.. nimic in schimb? Unde-i echitatea?" - te-ntrebi. Dar, oare, sa iubesti nu inseamna sa daruiesti fara sa astepti ceva in schimb?

Iti iubesti fratele, parintii, prietenii, aproapele, visele, copiii, hamsterul, pisica, vecina de la 2, colegul de birou, fata de la pagina 5, amintirile din Bangladesh? Iubest, asadar? Foarte bine! E Dragobete si pentru tine azi.

Ador batraneii care, desi garboviti de ani si greutati, merg pe strada tinandu-se inca de mana. Mai avem multe de invatat de la ei.