joi, 5 martie 2009

C.H.E.M.I.C.A.L.


Ma uit in oglinda si ma intreb daca ce vad sunt cu adevarat limitele mele de materie: juma' de buletin subponderal de un metru si-un picior de broasca cu mainile ridicate si catzarata pe ziar.
Daca lumea se rezuma la reactii chimice si legi fizice.... daca timpul este de fapt o iluzie a relativitatii si daca mama natura ne prosteste in continuare ca iubim pentru a procrea... atunci nimic din ceea ce vad nu e real si totul e la fel de la locul lui si de adevarat ca propria-mi fiinta.

Dar daca traiesc si altfel..? Daca moleculele mele traiesc intr-un tricou al "Lui", daca sunt prinsa intr-o fotografie, sunt un numar dintr-o retea de telefonie, un cuvant pe o pagina, o amprenta, o umbra peste musuroiul de furnci ori parazitez amintirile cuiva?! Daca toate "eu" sunt atat de raspandite in intreaga lume, atunci in fiecare zi respir suflete si ma las respirata de ele. Citind asta, tu faci acum parte din mine, iar eu ma imprim pe sinapsele tale.

Partea nasoala in totata treaba cu interconectivitatea e ca ... nu ti se da posibilitatea sa alegi. Esti poate in mintea unui om pe care nu il vrei in preajma, te apasa amintiri si probleme ale altora pe care nu vrei sa le auzi, iti umpli firea si timpul cu detalii de comportament pe care nu le agreezi la altii, dar le faci fara sa vrei pentru ca s-au imprimat in tine...
Cine esti tu? CE esti tu, materie?... si cine vrei sa fii?

luni, 2 martie 2009

E misto sa.....



GATA!

1 Martie 2009. Calendaristic a venit primavara. Parca-i Anul Nou. Planuri, asteptari, proiecte si...stres. Da' pentru ce, domne'?!

Planul meu scornit de 1 matie este sa devin "stressless". Adica "je m'en fiche". Adica "N-am, pleaca!". Adica am gasit cateva chestii misto care functioneaza intotdeauna.


E misto, asadar, sa:



Privesti in jur. Da-ti ragazul de a observa micile minuni ale lumii si de a le accepta ca parte din viata ta.



Faci ceea ce-ti place. Bucura-te ca ai timp pentru asta si fa-o bine!



Zambesti sincer. E cel mai frumos zambet pe care il poti avea si e pacat sa il tii ascuns.



Te scalambai cum iti vine.. e chiar tare sa te uimesti singur de ce moace poti avea uneori



Surprinzi. In fiecare zi altfel nu e un semn de deruta, ci o cale de a scapa de monotonie. Lasa-te surprinsa la randul tau. Iti va placea la nebunie!




Dansezi. E o eliberare de energie care iti va aduce mereu bunadispozitie. Feel free to express yourself by the way you feel, not by the moves you see on tv.





Daruiesti. E mult mai misto sa ai de unde sa dai decat sa astepti sa primesti.

And last but not least…..





BE YOURSELF! Pana la urma nu merita sa iti pierzi timpul cu cei pentru care esti doar o opriune. Prioritatea ta ramai tu.