marți, 17 mai 2011

Corporatio Zoologica
Ma bantuie ocazional gandul sa infiintez o gradina zoologica cu specii de corporatisti. Sa o amenajez ca o imensa cladire de birouri pentru ca e musai sa le respect habitatul, sa pun un clown la receptie si sa-l instructez sa taie bilete cu "bun venit in lumea fericirii de carton". Dintre speciile de corporatisti cu poze la public vreau sa specific urmatoarele:

- pupincuristus maximus - specie de lingau ahtiat dupa pozitia ierarhica si marirea de salariu

- secretaria raetardi - initial superba creatura matinala, vietuieste in cadru organizat, supusa fiind regulilor junglei habitationale. Orizontul ei de dezvoltare se limiteaza la activitati de o complexitate redusa, carora le acorda o importanta cruciala. Strans inrudita cu secretaria istericae si asista titirezus. Cea din urma manifesta o legatura extraconjugala cu sefus coiosus, specie de gibon protector al silicoanelor de birou.

- internus aerianus - aceasta specie de corporatist in formare se desprinde din randurile studentilor in curs de indoctrinare. Viseaza la un program fix de lucru, o pozitie inalta in haita corporatiei si siguranta ca nu va fi atacat de pradatorii de posturi.

- sefus coiosus - mentionat si mai sus, este un demizeu. Acest exemplar aparte nu trebuie contrazis, nu trebuie deranjat, nu trebuie criticat, nu trebuie intrebat, nu trebuie sa faca nimic. Este masculul alfa al haitei.

- clarvanzatorus - vietuieste in departamentul de vanzari al corporatiei si are proprietatea de a vinde tot: produse, servicii, concurenta, informatii, suflete, moravuri. Specie parsiva, daunatoare spiritului etic, insa foarte apreciata de sefus coiosus atunci cand aduce ofrande consistente.

- paranoicus barfae - specie rezultata dintr-o bizara incrucisare a lui clarvanzatorus cu secretaria istericae. Extrem de suspicioasa, extrem de vigilenta si extrem de instigatoare, aceasta agila pradatoare se hraneste cu intrigi si esecuri ale indivizilor mai slabi de inger.

- muncitorus puturosus -  inrudit cu sconcsul de transport in comun, muncitorus puturosus are o mare fobie de actiunea deodorantului asupra corpului sau. Are o igiena precara si simte nevoia sa isi marcheze teritoriul (sebum pe maus, tastatura si instrumente de scris, urina pe capacul vasului de toaleta si un puternic miros lasat in incaperea in care intra)

- depresicus mundi - mereu nemultumit de propria existenta si de gradul de degradare al civilizatiei, acest specimen vede partea negativa a lucrurilor, este  anxios si socializeaza exclusiv cu cateva exemplare din propria specie

- ai ti suportabilus - specie migratoare dintr-un departament in altul, extrem de sociabil si saritor, este foarte indemanatic la a repara imprimante, scannere, tastaturi, calculatoare, mese, surubelnite, usi, ventilatoare, scurgeri, coli A4 facute avioane, covrigi, ascutitoare, rezervari in rezervatii, servere, iaurt cu musli, conexiuni la internet si altele. Are un program de somn redus, fiind mereu disponibil pentru semenii sai si speciile din vecinatate. Ca subdiviziune a acestei specii exista ai ti insuportabilus, care are aceleasi indatoriri ca ale lui ai ti suportabilus, insa mutatiile genetice, Counter Strike si personalitatea antipatica il fac sa fie un individ solitar, misterios, un adevarat lord al tenebrelor. Principala sa activitate este delegarea sarcinilor proprii catre ai ti suportabilus.

- Hash Er selectio - adesea influentabil de sentimente si ratiuni proprii, acest introductor al virusului  corporatiei in creiere proaspat spalate, are tendinta sa selecteze subiectiv viitorii membri ai haitei. Astfel, numerosi indivizi inruditi sau prieteni cu Hash Er selectio vor ajunge in varii functii din cadrul "familiei corporatiste".

- abstinenta workaholicae - obisnuita cu lipsa vietii sociale, specia abstinenta workaholicae isi creaza un scop din a fi compatimita si totodata admirata de catre orice creatura vie pentru efortul "supraomenesc" pe care il face in scopul progresului corporatiei. Se autovictimizeaza adesea si nu isi poate aduce aminte o zi in care sa nu fi stat peste program (fie sau nu necesar acest lucru). Lesne de intuit de unde si abstinenta.

- lenesus iresponsabilvs - specie diametral opusa abstinentei workaholicae, isi valorifica din plin timpul liber chiar si atunci cand nu ar trebui. In caz ca nu este ruda sau prieten cu Hash Er selectio sau cu sefus coiosus, este depistat rapid si eliminat din sistem.

- vedeta vedeti - intalnita in toate tipurile de habitat corporatist, aceasta specie extrem de adaptabila este mereu in cautarea, asumarea si recunoasterea meritelor (proprii mai putin).

Ar mai fi multe, caci fauna corporatista este incredibil de variata si suprapopulata, dar n-as vrea sa stric mai tare cheful de munca al mortilor vii, extrrreeem de ocupati, care acum se pregatesc sa arunce cu rosii in mine pentru ca i-am jignit.
Atat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest formular NU trebuie luat in seama. Pur si simplu nu am o optiune care sa il poata scoate de pe pagina. Ma scoate el din sarite, asadar.