luni, 2 februarie 2009

(Ne)conditionat


Friday June 8, 2007 - 05:57pm


L-am vizitat pe Radu ieri si ma gandeam in drum spre el: oare voi intelege vreodata cum e sa iubesti neconditionat pe cineva? Eu- scorpie notorie, incapatanata, orgolioasa, ironica, rasfatata, sarcastica si asa mai departe!... Ma gandeam la mama - de fapt - pentru ca vorbisem inainte cu ea la telefon si-mi spusese -ca de obicei- ca ma iubeste, ca ii e dor de mine, sa mananc bine, sa beau apa, sa ma feresc sa merg mult prin soare etc... Deh'.. Mama! Daca m-ar intreba daca o inteleg atunci cand imi spune de atatea ori ca ma iubeste.........mi-ar fi usor s-o mint si sa ii spun "da".... dar n-as face-o. Nu i-am zis niciodata "te iubesc" cu toate ca am plans cand am vazut-o ca sufera, ca stiu ca daca maine ea n-ar mai fi .. NU! nici macar nu vreau sa ma gandesc la asa ceva!! Cu toate astea, nu voi intelege niciodata iubirea neconditionata pe care mi-o acorda. N-am sa inteleg nici iubirea dusa spre patologic pe care am starnit-o ( nu stiu cum ) la mai multe persoane care in final mi-au facut rau...Nici de ce simt cei mai buni prieteni ai mei nevoia din ce in ce mai pregnanta de a petrece timp cu mine si de a mi se confesa... Nici nevoia de afectiune a animalutului astiua ( Kid ) de care mi-a fost mila si l-am luat acasa.... Nimic din ceea ce inseamna de fapt cel mai complex sentiment. De ce ? Pentru ca tind sa analizez, sa cataloghez, sa ma feresc. Sau pentru ca -de fapt- .. de fapt ce...?!?! Nu scriu ceva atat de personal aici Revenind: Mama.. prin cate a trecut, biata de ea, si cate a indurat din cauza mea!

Mi-am adus aminte de un citat si mi l-am pus status pe vesnic pornitul si nefolositul messenger: " You may be just one person to the world, but feel happy you mean the world to one person". Au aparut si reactiile: curiosi care pareau ca ma invidiaza si se intrebau cui ii era adresat respectivul status. Ei bine, aveam eu o vorba: Sprite la doi litri, agitat, da pe-afata ( pentru lamuriri-> revedeti reclama de la Sprite cu tema "Prietenul tau te doreste" ). Dar sa nu dau cu parul in toti: erau si simpli curiosi care se plictiseau la serviciu (gen Adi si Sorin)

Andrei P. zicea la un moment dat ca repudiaza anumite sentimente pe care le-ar putea avea .. din motive pe care - din prietenie si respectul pe care i-l port - nu le voi divulga. Cred ca pe el il inteleg, insa diferenta dintre mine si el e ca .. mie mi-e bine cu mine si cu toate ca eu resping sentimentul, nu ma pot lipsi de el: cum ar fi sa stii ca nu te iubeste nimeni? ( suna siropos, nu-i asa?!? E tragic, totusi ) Ce paradox, dom'le!

Aparent si altora le e bine cu mine si ma iubesc - iar nu pricep. In fine ...

Ganduri ... Multe ganduri .....

Un comentariu:

  1. Din când în când oamenii se împiedică de adevăr, dar de cele mai multe ori se ridică şi pleacă mai departe...

    RăspundețiȘtergere

Acest formular NU trebuie luat in seama. Pur si simplu nu am o optiune care sa il poata scoate de pe pagina. Ma scoate el din sarite, asadar.