luni, 2 februarie 2009

Sex in the city - frantura cosmopolita despre dulcele mizer


Wednesday June 18, 2008 - 03:28pm


Textul nu are legatura directa cu filmul pe care de curand l-am vazut in compania unui amic la cinema ( desi dupa finele lui mi-as fi dorit sa fiu cu fetele si sa radem de cat de naive, fumoase, scorpii, gingase si complicate fapturi sunt femeile ). Este doar o expunere narativa... mai mult sau mai putin reala pe care am gasit-o pe aici si-n fiecare zi


Micile racaieli ivite intr-o relatie preschimbata, voit sau nu, intr-una domestica, la initiativa barbatului, dupa doua, trei, cinci luni, ajung sa se scalde de cele mai multe ori intr-un tragism pe care numai ea il constientizeaza.

Te uiti in ochii ei care tanjesc dupa o plimbare de primavara si ii spui ca e sambata, vrei sa zaci si sa vedeti un film, sa-i mingai parul si sa o saruti fugar pe umarul gol in timpul unei scene mai plicticoase, ai baut ceva azi noapte la o sueta trista cu amicii pe care ea nu-i cunoaste mai deloc si nici nu vrea deocamdata sa-i cunoasca.
Vii iritat de la munca, ea a asteptat toata ziua sa te vada si iti zimbeste atit de frumos in asteptarea unei initiative, incit o intrebi blazat: “Ce vrei sa facem?”. Urmeaza un “Nu stiu. Tu ce vrei sa facem?” spus atat de senin si de vesel ca te scoate din minti si te arunca intr-un puseu idiot de genul “M-am saturat de raspunsu’ asta!!! Nu mai facem nimic!”, te arunci nervos in scaun, cu spatele la ea si cu o bere desfacuta, surfezi fara interes site-uri asteptand-o sa te imbuneze si iti pui muzica pe care ea o gusta din complezenta. iti aduci aminte ca era un concert misto cu muzica de-a ei sau ca rula un film la Mall pe care voia sa-l vada cu tine la cinema, nu sa-l traga de pe la indemana-ul si destabilizatorul DC, e prea tarziu, tu esti nervos, ea citeste absenta si grava dintr-o carte. intr-un final, te duci linga ea si o saruti pe frunte, convins ca totul o sa revina la normal daca vede ca te caiesti stingaci.

Te intinzi cu ea la somn intr-o noapte de primavara spre vara, toarna cu galeata afara, ti se inchid usor pleoapele tinand-o strans in brate, si zbang: “Hai sa mergem sa facem baie la strandul ala din Drumul Taberei. Sarim gardul, nu ne vede nimeni”. Tresari, incepi sa razi timp, ii intorci spatele si iti batatoresti perna: “Termina cu prostiile. E tarziu”. Altadata ai avut o zi libera, ai mancat ca un porc si te-ai gandit si tu sa speli vasele in chiuveta din baia garsonierei ei, o mica surpriza domestica pentru ea, sa faceti sex in seara aia. Vine obosita de la serviciu, tu astepti cu satisfactie laudele, intins pe canapea. Se aud niste pasi nevrotici dinspre baie. “Ai spalat vasele cu buretele cu care am spalat eu veceul!!! Daca nu te cunosteam mai bine, m-ar fi amuzat”.
Ati ajuns, dupa jumate de an, la o convietuire separata in aceeasi camera. Ea citeste pe fotoliu, la lumina de lampa, incruntata si livida, iti raspunde in doi peri daca o intrebi ceva, deranjata din lectura, tu stai pe marginea canapelei si privesti in gol, peretii te apasa in crestetul capului. Ai fuma o tigara. Ea nu fumeaza. Viciul tau e tinut captiv in camera stramta de garsoniera, n-ati mai facut sex de o saptamana, balcon din parti, ea citeste chiar langa geamul care, pe deasupra, mai e si captusit cu plasa impotriva tantarilor. Nu mai suporti, iti zbate timpla, ii spui ca iesi sa fumezi pe terasa de la gunoi. Ea te aproba mai-mai pufnind in ras la cat de mult nu-i pasa, tu ii incalti sandalele, ti-e lene sa iti mai tragi adidasii, si te pregatesti sa iesi pe usa. “Ce faci? E singura mea pereche. O s-o largesti!!”, sare ca arsa. Gata. Tampla iti pocneste, te imbraci, iti iei rucsacul in spate, spui ca ti-a ajuns. Teatru ieftin. Ea se enerveaza mai tare, tu pleci, ea tranteste usa dupa tine, cobori doua scari si iti amintesti ca nu ai bani de taxi, te intorci sa-i ceri, esti sigur ca va incerca sa te convinga sa ramai, ea te tine la usa pana aduce banii, ti-i da si iti mai trinteste in brate si o plasa cu gunoi, apoi din nou usa dupa tine.
Dupa doua saptamani, incerci in zadar sa o recuceresti, locuieste deja cu altul. incepi sa te plimbi, sa mergi la concerte cu muzica de-a ei, sa sari noaptea garduri la strand si sa urinezi beat in bazin, fredonand o linie melodica de la concert. Ba chiar te gandesti sa te lasi de fumat. Dar ce naiba sa mai faci cind o vezi ca ii sare in spate unui tip in poza de avatar de la fereastra de messenger?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest formular NU trebuie luat in seama. Pur si simplu nu am o optiune care sa il poata scoate de pe pagina. Ma scoate el din sarite, asadar.